2019 TOKİ İzmir Alt Gelir Grubu Projeleri

TOKİ; son yıllardaki kampanyalarından dolayı ciddi anlamda eleştiri konusu olmaktadır. Bunun sebeplerinden birisi, TOKİ’nin kampanyalarındaki yüksek peşinat tutarlarıdır. Bu eleştirileri ciddiye alan TOKİ; düşük peşinat ve taksit tutarlarının söz konusu olduğu alt gelir grubu konut projeleri sunmaktadır. Bu sayede, alt gelir grubundaki insanların ev sahibi olmasının önü açılmaktadır. TOKİ’nin bu noktada sosyal konut üretimine başladığından net bir şekilde bahsedilebilir.

birevim

2019 TOKİ İzmir Alt Gelir Grubu Projeleri Nelerdir?

TOKİ’nin sunduğu fırsatlar sayesinde alt gelir grubuna sahip insanların kira öder gibi ev sahibi olması mümkün olmaktadır. TOKİ; bu konuda Türkiye genelinde faaliyet göstermektedir. Bu noktada, 2019 TOKİ İzmir Alt Gelir Grubu projeleri devreye girmektedir. İzmir’de yaşayan tüketicilerin uygun koşullar altında, uygun ödeme şartlarıyla ev sahibi olması mümkün olmaktadır. 2019 TOKİ İzmir Alt Gelir Grubu projeleri, birçok alternatife sahiptir. Şu günlerde müşterilere sunulan TOKİ İzmir Tire Alt Gelir Grubu projesinde yaklaşık 90 adet konut, herhangi bir şart veya kura çekilişi olmadan sahiplerine teslim edilmektedir.

2019 TOKİ İzmir Alt Gelir Grubu Projelerine Nasıl Başvurulur?

TOKİ’den konut satın alarak ev sahibi olmak isteyenlerin bazı şartları yerine getirmesi beklenmektedir. Bu şartlar arasında 2019 TOKİ alt gelir şartları ön sırada bulunmaktadır. Bu konutlar için başvuruda bulunacak kişilerin ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir. Bunun dışında, başvuru yapacak kişinin İzmir’de ve projenin yapıldığı ilçede en az bir yıl süreyle ikamet ediyor olması şartı bulunmaktadır. Ayrıca, bu kişinin daha önceden Toplu Konut idaresinden konut satın almaması veya konut kredisine başvuruda bulunmamış olması gerekmektedir. Buna ek olarak, başvuru sahibinin kendisi, eşi veya çocuklarının üzerine kayıtlı herhangi bir konut olmamalıdır. Başvuru sahibi, 25 yaşını bitirmiş olmalıdır. Bunun dışında, başvuru yapan ailenin aylık gelirinin maksimum 4500 TL olması şartı bulunmaktadır. Bu şartların hepsine sahip olan bireylerin bu projeye başvurması mümkündür. 90 adet konuttan oluşan ve İzmir Tire’de inşa edilen bu projeye başvuru tarihleri 13 Ağustos ile 31 Aralık 2019 tarihleri olarak belirlenmiştir. Bu projeye katılmak isteyenlerin avantajlı olmak adına Halkbank veya Ziraat Bankası’ndan başvuru yapması gereklidir.

TOKİ’den Nasıl Ev Sahibi Olunur?

TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenlerin TOKİ’nin belirlediği şartlara uygunluk göstermesi gerekmektedir. TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenlere iki farklı yöntem uygulanmaktadır. Orta ve üst gelir grubu için başvuru önceliği dikkate alınmaktadır. Başvuru sırasına göre konut sahibi olmak mümkündür. Alt gelir grubu için ise konutların kura yöntemiyle satılması söz konusudur. Bunun dışında, alt gelir grubu için tasarlanan ve evde kalan konutların satılmasında ise açık satış yöntemi kullanılmaktadır. Bu yöntemde ucuz konutlar hemen satılmaktadır. Bu yüzden, bu tip ilanlara vakit kaybetmeden başvuru yapılmalıdır. TOKİ’nin İzmir’de olduğu gibi Türkiye’nin birçok yerinde de konut projesi bulunmaktadır. Her konut projesi için öncelikli olarak kurum, ihaleye çıkmaktadır. Ardından, konut işi, ihaleyi kazanan firmaya verilmektedir. Bu işlemin ardından konut satışları için TOKİ’nin sitesinden satış duyuruları yapılmaktadır. Bu tip başvuruların güncel olarak takip edilmesi gereklidir.

birevim

Leave a Comment

fifteen + 2 =